2018. július 8., vasárnap

2) Vasárnap

Az iskola főbejáratánál fotózott le bennünket egy kedves volt kollégánk. Alapvetően sok olyan helyi emberrel találkozunk, akik 15 éve is itt voltak: taxisok, a fotósbolt vezetője, az iskolában a munkások a fénymásolótól kezdve a biztonsági őrökön át a konyhásokig. Nem rossz érzés, hogy ők is emlékeznek ránk ;)

A kerítésen túl a templomunk látszik, ahova természetesen vasárnap készültünk  az első istentiszteletünkre. Tízkor kezdünk majd mindig, ez otthon reggel fél hét! Amennyire tartottak ettől is a gyerekek, annyira pozitív volt, hogy abban a pillanatban, amikor beértünk, és már szólt az ének, Boróka félig hangosan elkezdte énekelni (!) a dalt, hiszen többek között ezt is tanulták az otthoni líceumi angol hittantáborban az amerikaiaktól: Bless the Lord, oh my soul - azaz Lelkem, áldd az Urat! Itt meg is lehet hallgatni: https://www.youtube.com/watch?v=DXDGE_lRI0E
Az istentiszteleten hálát adtunk oly sok mindenért, és kértük továbbra is Isten áldását az beilleszkedésünkre, itteni szolgálatunkra, életünkre és természetesen az otthiakra. Raja, az iskolalelkész bibliatanulmányszerűen meglehetősen szabadon prédikál, az igazi evangéliumot elhangzik. Ennek elmélyítését segítik az énekek, most éppen egy mizo hölgy kollégánk énekelt az offering (áldozati gyűjtés) alatt egy gyönyörű dalt, ami a 3,5 éve a férje halála után oly sokat segített neki, hogy Isten soha nem hagyja őt egyedül: I am not alone (https://www.youtube.com/watch?v=Ow4OfW4DP9s) Nicole egy pár hónapja újra férjhez ment, és új férje kérte tőle, hogy énekeljék el együtt ezt a dalt... Lehet, hogy ezeket a dicsőítő dalokat meg kell szokni, de ha egy ilyen erős történetet hall hozzá az ember, akkor valóban szét teszi a kezét alázattal, és csak annyit tud mondani: Köszönöm, Istenem!

Az istentisztelet után látogattunk el a vasárnapi piacra. Korábban a város egy másik pontján volt, most teljesen a városközpontból, a suli elől indul egy hosszú utcán lefelé, Angelikáék hátsó kapujánál van a vége.
    
Kisebb konyhai eszközöket meg többféle gyümölcsöt vettünk, a gyerekeknek bejön a mangó és a jackfruit (jákafa gyümölcse) is! Ide minden vasárnap jövünk majd :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése