2018. augusztus 15., szerda

14) Independence Day - Indiai függetlenség napja

Augusztus 15.
Az indiai (és koreai!) függetlenség napja. Egy nemzetközi iskolában ez az ünnep arra is megfelelő reflexió, hogy elgondolkodjunk azon, hogy a függetlenség és a szabadság mit is ad nekünk. Mindkét ország úgy vívta ki a függetlenségét 71 (ill. 72) évvel ezelőtt, hogy elszakadtak ugyan a brit (ill. japán) uralomtól, de az ország mégsem tudott egyben maradni: megalakult Pakisztán, ill. Észak- és Dél-Korea. Nyertek is, vesztettek is.
A mai nap mindezekkel együtt ünnep volt. Mutatta ezt nemcsak a színvonalas műsor, hanem hogy valóban mindenki ünneplőbe öltözött.

Természetesen zászlófelvonással kezdtük:
Ez a kedvencem, ahogyan a zászlófelvonásnál a díszvendégünk (az ismert írónő Radha Kumar) tiszteleg a zászlónak, közben pedig Corey, az igazgató tartja a retiküljét:
Itt már beültünk a műsorra, Pemával, a napszemüveges butáni tanárral vagyunk felelősek ezért a tíz kilencedikes diákért:
Olivérék táncoltak is:
 Felsősök is táncoltak:
Meg persze gimisek is:
Az egyik legnagyobb sikert a koreaiak legyezőtánca aratta:

Szép magyar népviseletbe öltözött kedves párral is találkoztunk:
Ez a helyes család meg indiai népviseletbe öltözött:
Andrea az egyik kiscsoportosával:
Amerikai igazgató (iskola színeit mutató) öltönyben, volt atomtengeralattjáró-parancsnok (most igh.) díszegyenruhájában, ill. egy kollégiumi nevelő indiai kurtában:
Itt ültek a hatodikosok ("anya ne fényképezz már!"):
Nagyméretű videót nem tudok ide feltölteni, de aki szeretné megnézni, hogy O. fiunk milyen ügyesen táncolt a 3-4. osztályosokkal, ill. a koreaiak legyezőtánca milyen lenyűgöző volt, az itt teheti meg: http://s1.toldacuccot.hu/letoltes?sid=7be7f693aa6848625f30bfe799c43a10
Happy Independence Day, India!


1 megjegyzés:

  1. Az indiai népviseletbe öltözött család tényleg igen helyes! Nagyon örülök a bejegyzéseknek, puszi nektek, Anikó

    VálaszTörlés