2018. szeptember 14., péntek

23) Szülők hétvégéje

Bentlakásos iskola lévén a szülők és a kollégista diákok keveset találkoznak a félév során, csak a szemeszterek közti hathetes szüneteket tudják együtt tölteni.
A félév felénél ezt a kapcsolattartást hivatott segíteni az az iskolai programpont, hogy a hosszú hétvége után néhány napot a szülőkkel való találkozásra szánunk.
Ilyenkor látszik igazán, hogy mennyi mindent is ajánl iskolánk, hiszen most is rengeteg program belefért a három teljes napba, csütörtök délelőttől vasárnap délelőttig.
Ezeket benne élve nem is mindig értékeljük, ill. természetesnek vesszük, de itt koncentráltan látva hálát adhatunk azért, hogy valóban mennyi mindenben lehet részünk nekünk és gyermekeinknek is.
Tájékoztatóval, nyílt nappal indult, aztán csütörtök este közös vacsora:
Az asztalnál beszélgetések, miközben a színpadon fellépők:
Aztán tábortűznél még kötetlenebbül:
Pénteken aztán természetesen klasszikus fogadónap, amikor az Alumni Hall-ban munkaközösségenként mindenkinek volt egy asztala, és jöhettek a szülők dicséreteket és javítanivalókat hallani:
Mindeközben a Ganga campuson az ún. Science Fair volt a nap programja, ami azt jelenti, hogy délelőtt az alsósok (K-5), délután pedig a felsősök (6-8) mutatták be saját természettudományos projektjüket. Kis csoportokban dolgoztak, mindenki a saját érdeklődésének megfelelően mutatott be egy kísérletet, és magyarázták el az arra járóknak - ha kellett, százszor (!) - alkotásuk lényegét.
Olivérék a légszennyezésre hívták fel a figyelmet:
Boróka Kingával "elefánt-fogkrémet" készített:
Néhány többi projekt is itt látható, mint pl. Ádámék vízenergiával felemelhető hídja:

A péntek esti templomi koncerten itt éppen Olivér osztálytársai hegedülnek:
Szombaton különböző workshopok, ill. felsőoktatási tájékoztató volt kifejezetten sok külföldi egyetemi (!) vendéggel:
A szombat esti Talent Show-ról sajnos nincsen (még) képünk, pedig hangulatos volt, énesektől táncosokig, dobosoktól bűvészig, alapvetően színvonalas este volt. Az ún. NHS szervezte, akik a National Honor Society, vagyis a jó tanulók között is azok, akik még "character, leadership & service" területén is kiemelkedők, vagyis a közösségért is sokat tesznek. Helyes csapat, közös tánccal indítottak, a szünetekben kaját árultak, aminek bevételét a keralai árvíz sújtotta területekre küldik, ill. levetítették azt a kisfilmet, amiben egy tavalyi háztetőjavítós projektjüket láthattuk.

A vasárnapi istentiszteleten egy bangalore-i házaspár végezte a szolgálatot, egy 11.-es diákom édesapja vezette a zenélést és (itteni fogalommal) dicsőítést, Keyah édesanyja pedig prédikált.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése