2018. szeptember 25., kedd

25) INTACH-kiállítás: Élet a Palani-hegységben

A Palani-hegység törzsi népeinek életét mutatta be az a kiállítás, amely iskolánk KMU (Kodaikanal Mission Union) nevű épületéből varázsolt néhány hétre igazi múzeumot.
Saját diákjainkon kívül jöttek helyi iskolások is szép számmal meghallgatni azokat a narratívákat, amelyet a hegység különböző falvaiban gyűjtött a két remek pedagógus (Nishita és Priya) által vezetett kis csapat. Az egész kiállítást az INTACH (= Indian National Trust for Art and Cultural Heritage = kb. nemzeti kulturális örökség megőrzéséért felelős alapítvány) támogatta.
Az élvezhető interaktív kiállításon megismerkedhettünk a közösségek történetével, növény- és állatvilágával, amelyek meghatározzák az itteni emberek életstílusát. 


Törzsi dobosok és trombitások, valamint táncosok tették színesebbé a bejáratnál a találkozást, a mi iskolánk (KIS) drámatagozatos diákjai pedig szintén gyűjtöttek különböző történeteket a helyi falvakban - legyőzve a nyelvi, kulturális és szocio-ökonómiai határokat -, és azokból írtak egy kis darabot, amit többször előadtak a "Box" nevű (korábban autószerelő műhelyből kialakított) mini színházteremben.


 
Azt gondolom, hogy ez az egész program hihetetlenül sokat adott nemcsak a szervezőknek, nemcsak a kulturálisan érzékennyé tett látogatóknak, hanem az egész közösségnek, amikor azt érezhettük, hogy a Palani-hegységben büszkék lehetünk arra az örökségre, ami körülvesz bennünket.

Van még néhány (sajnos homályos) fotóm:
Mezőgazdaság:
 Kis történelem:
 Mindenféle mesterség jelen van a régióban.
 Minden háztartásban a legfontosabb a tűzifa, ennek hordása az asszonyok feladata, akik ezt a mennyiséget hordják a fejükön.
 Az Arundathiyar nevű törzs tagjai a bőrt munkálják meg mindenféle módon, és zenélnek is az általuk készített hangszerekkel.

Itt egy kicsit bővebben olvasható a kiállításról.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése