2019. március 10., vasárnap

54) Field Day / Fun Day 2019


A tavaszi félév egyik jelentős programja az ún. Atlétikai Napok (Field Day), ahol 5. osztálytól fölfelé mérik össze a diákok házanként a sportbeli képességeiket. Testnevelés órákon és azon kívül már hetekkel ezelőtt erre készül mindenki, és a pénteki kezdést megelőző héten már néhány szám (pl. magasugrás, helyből távolgugrás) versenye délutáni programként kerül megrendezésre.
Az iskola tanulói és tanárai három házba vannak beosztva (a családok 1-2 kivételtől eltekintve egy házban vannak, hogy egymásnak szurkoljanak): Kék Sólymok, Narancs Tigrisek és Fehér Lovak. A felsőbb éves kapitányok a diákokkal együtt döntik el, hogy ki mire nevez be, így pl. Boróka távolugrott, magasugrott (életében először), ill. be kellett állnia a váltófutásba is.

Péntek reggel az ún. szurkolással indul, ahol a házak (a kapitányok vezetésével) bemutatkoznak és szurkolásra biztatják a házukat. Ezután vonul át az iskola az ún. Bendy Fieldre, ahol a versenyek, és dínom-dánom elkezdődik (még vattacukor 😉is volt).

Hangolt a zenekar, amelybe két volt diákunk (Dhiraj és Gokul) is beállt, ill. a bivaly kabalafigura (egyébis a tizedikes Jeremi) mindent megtett a jó hangulatért.

 

Lelkesedésből, csapatszellemből, izmos felsőtestekből nem volt hiány 😉





Igazgató és a főszervező testnevelő tanárok figyelik, ahogyan Nischaya és Rosita, az iskola kapitányai olimpiai mintára meggyújtják a sportszerű versenyzésre is figyelmeztető lángot:


Az alsósok "bemutatkoznak" egy 50 méteres futással, de a másfél nap az idősebbeké.
 
  Aztán elkezdődtek a "nagyok" versenyei:

Míg A. a maratoni hosszúságúra nyúlt távolugrásnál segédkezett méréssel, stb., addig Ba az eredményeket jelentette be Anuval és Alikával.
Váltófutáshoz készülődő hatodikosok:

A nap hivatalos zárószáma, az érettségizők 4x100-as fiúváltója:
A szurkolás és az öröm:


 Eredményhirdetés oklevéllel, virággal, koszorúval:


 A versenyek végén a öregdiákokból, tanárokból, szülőkből, ill. nem tanári segítőkből összeállított csapatok versenyeznek.

Volt diákunk, Sherrard (Class of 2009) még Marvint is legyőzte 80 méteres futásban:
A kétnapos rendezvényt szombaton délben közös ebéddel fejeztük be:

A kicsik sportnapja egy héttel később az ún. Fun Day, mely elnevezéséből arra utalna, hogy igazából vidám játékokat szerettek volna tervezni (évekkel korábban) a szervezők, de a versenyszellem már olyan erős (a szülők körében), hogy itt is különféle atlétikai számokban mérik össze a tudásukat korcsoportonként. Olivér roppantul élvezte ezt a napot, hiszen a sportokban otthon van, ráadásul a saját osztályán belül futásban kifejezett sikerélménnyel zárta a napot.




Természetesen a három ház közötti kupa sorsa sem mindegy, és bár az idén nagyon erősek voltak a Narancs Sasok is, mégis a Blue Hawks, azaz a Kék Sólymok csapata emelhette magasba a kupát! Na, majd jövőre 😅

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése